Известие

Collapse
No announcement yet.

Странно скърцане

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Странно скърцане

Колеги, от известно време се появи едно скърцане от дясно и ми се изчерпаха идеите вече какво да правя и сменя.Като за начало смених дискове и накладки/чисто нови/-никаква промяна.Откачих стабилизиращата щанга-същата работа.Смених долните и горните носачи-никаква промяна.Свалих десния спирачен апарат, като изолирах тръбичката за спирачна течност да не би да задържат накладките, но уви и това не е.Проверих и двете карета,пълни са с грес.Днес свалях и пистовия ремък, но пак скърца.Интересното е ,че започва да скърца малко като позагрее и когато завия на ляво.Някой ако има някаква идея ще съм много благодарен.Възможно ли е лагер главината или кормилен накрайник/само него не съм го сменял/?
    _156_2,4_JTD_136hp_-EX
    156 FL 1,9 JTD 115hp "05

Първоначално публикувано от zdravko_ss Покажи съобщение
    Колеги, от известно време се появи едно скърцане от дясно и ми се изчерпаха идеите вече какво да правя и сменя.Като за начало смених дискове и накладки/чисто нови/-никаква промяна.Откачих стабилизиращата щанга-същата работа.Смених долните и горните носачи-никаква промяна.Свалих десния спирачен апарат, като изолирах тръбичката за спирачна течност да не би да задържат накладките, но уви и това не е.Проверих и двете карета,пълни са с грес.Днес свалях и пистовия ремък, но пак скърца.Интересното е ,че започва да скърца малко като позагрее и когато завия на ляво.Някой ако има някаква идея ще съм много благодарен.Възможно ли е лагер главината или кормилен накрайник/само него не съм го сменял/?
    Така е трудно да ти дадем идея без да чуем. Ще е като хвърлянето и боба
    Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
    156 1.8TS 16V (01.2001)
    147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
    0879369082

Comment

То това за боба е ясно, ще се опитам да направя един клип в движение.
      _156_2,4_JTD_136hp_-EX
      156 FL 1,9 JTD 115hp "05

Comment

Възможно ли е скърцането да е причинено от каре, чува се само в ляв завой?
        _156_2,4_JTD_136hp_-EX
        156 FL 1,9 JTD 115hp "05

Comment

Смяната на носачи, кога стана преди или след появяването на скърцането? Ако е преди провери горен десен носач, за втулките в тампоните му - споменавам го, защото имах такава подобна драма.
          Alfa Romeo 156 2.4 JTD Distinctive 00' - EX
          Alfa Romeo 156 2.4 JTD M-Jet 20V Distinctive 04' - Now
          Toyota Avensis 1.6 D-4D Executive 15' - Now

Comment

Първоначално публикувано от zdravko_ss Покажи съобщение
            Възможно ли е скърцането да е причинено от каре, чува се само в ляв завой?
            Е та карето е пълно с грес, а и то обикновено чука.
            Започна се хвърлянето на боб
            Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
            156 1.8TS 16V (01.2001)
            147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
            0879369082

Comment

И аз имам същият проблем,но на мен не скърца а просвирва когато завия на ляво.Оказа се че е от накладките(видях че си ги сменил).При завой на ляво дискът опира по някакъв начин в накладките и се получава търкане.Когато отворих апарата да погледна накладките(Delphi)се оказа че имат повече стърготини във тях отколкото феродо.
              Alfa Romeo 156 2.4 JTD 2003 г 150+sigpic

Comment

При мене скърцаше като въртя волана на ляво,оказа се кормилна рейка .

Comment

Благодаря за мненията! Отворен съм за всякакви идеи и предложения като ще ги отстранявам къде с логика къде с практика.Значи скърцането се появява след малко каране.Докато изляза от двора го няма а там правя няколко леви завоя, след около 200 метра е налице.Да предположим, че е рейка, не трябва ли да изскърца и да спре? При мен скърцането е през целия завой докато не изправя колелата и дори не врътна малко в дясно.Чува се сякаш нещо се върти и скърца, за това съм се насочил към въртящи се части като карета, лагери.Носачите ги смених след като започна да скърца, но не се промени звука дори малко.Ще опитам да напълня с грес шарнирите на кормилните накрайници макар да ми се струва нелогично да е от там.
                  _156_2,4_JTD_136hp_-EX
                  156 FL 1,9 JTD 115hp "05

Comment

И аз го имах това след смяна на задните накладки...Провери след каране примерно 5-10км дали някоя от джантите е по-топла от другите...Ако има такава, то насочи се към този апарат...При мен се оправи след почистване на "шините", които държат задните накладки. Изключително дразнещ проблем, който за моя радост се оправи елементарно... При теб може да задържа и някое буталце, или пък жилата за ръчната също правят тая мизерия...
                    Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
                    Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Я колега да уточни пак...присвирване ли е или скърцане...

...щото ако е присвирване е гаранция от колелата и трябва да търси решение там(както каза дигиталния),а не от окачване.....
                      ....вече ако си е скърцане в неравности,вариантите са няколко....той ги е изброил де,но да допълня и тампона на амортисьора(горе в ботуша).....

Аз също имах свирене в завой(при завой на дясно,ми свиреше предно ляво),смених накладките и махнах ръбовете на дисковете и сега съм като в храм.
                      Last edited by undy; d.m.y г., 19:25.
                      156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
                      147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци -ex.
                      159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда

Comment

Не мога да преценя присвирване ли е или скърцане, чува се единствено при ляв завой, не в неравности- тогава е гробна тишина, но взема ли да завивам на ляво и изтръпвам.Утре ще проверя колелата, но ми се струва, че се чува от отпред.Нищо не ме бърка да изолирам задните колелета и да сваля накладките за проба.

П.П Ако намеря някой да запише един клип докато карам ще е най добре, но това утре.
                        _156_2,4_JTD_136hp_-EX
                        156 FL 1,9 JTD 115hp "05

Comment

Проблема е решен, оказа се блокирали накладки на задния спирачен апарат.Толкова силно скърцаше, че заблуждаваше, че се чува отпред.

П.П Благодаря на колегата digitalundgrd, че ме насочи да проверя и задните апарати!
                          Last edited by zdravko_ss; d.m.y г., 19:08.
                          _156_2,4_JTD_136hp_-EX
                          156 FL 1,9 JTD 115hp "05

Comment

Супер, радвам се, че всичко е ок
                            Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
                            Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Working...
                            X